Donna Fame - 19 år - netop folet hoppeføl efter St. Schufro/Donnerschlag/Magoxx - 2/7
Donna Fame - 19 år - netop folet hoppeføl efter St. Schufro/Donnerschlag/Magoxx - 2/7
Rosalina N
F: Rockefeller
M: Donna Fame N
MF: Donnerschlag
2 år klasse
Rosalina N
F: Rockefeller
M: Donna Fame N
MF: Donnerschlag
2 år klasse
Hoppeføl f. 230416
F: Don Deluxe
M: Hillery N
MF: Hector X
Hoppeføl f. 230416
F: Don Deluxe
M: Hillery N
MF: Hector X
Blomster ved Helgstrand Åbent Hus for bronzemedaljehoppen Fransiska N e. Franklin
Blomster ved Helgstrand Åbent Hus for bronzemedaljehoppen Fransiska N e. Franklin

2017:
Vinteren er opstartet mild m lidt regn, så mudderet undgår vi ikke helt i år. Dog indtil videre uden mug på hestenes ben.
Shiela N, 7 års hoppe e. Showtime/Donna Fame N udstationeret i Tyskland hos Hayley Beresford. Shiela er under uddannelse til Grand Prix, og god på vej. Se linket: https://www.youtube.com/watch?v=-s9tJf4FCbA

Fravænning af føllene er godt i gang. Det foregår således at vi starter med fravænning om natten, hvor føllene går i fælles løsdrift. De få krybbefoder til 2 måltider - Pavo Podo Grow. Ved fodring står de bundet, så vi har styr på foderrationerne. Ellers er der fri adgang til wrap. I dagtimerne går de på fold sammen med hopperne. Føllene er Charlie Brown e/BH First Choice, Figac e/Favorit Ask, Dora N e/Don Deluxe. Sorbet N e/BH St. Schufro er født sent og er endnu ikke påbegyndt "at flytte hjemmefra".

Nyheder 2016:
Alle heste er hjemme fra sommergræs og "vinterræset" er i gang. Det er altid hyggeligt, når stalden er næsten fuld og omgangen med de unge heste bliver mere intensiv. Det er god læring for resten af livet.

Vi begynder at fravænne årets føl i begyndelsen af december. Det giver altid lidt stress ved såvel hoppe, som føl. Føllene trænger efterhånden til at få et mere selvstændigt liv - uden mor. Hoppen trænger også til lidt ro i boksen, og ikke hele tiden at skulle servicerer sit "barn".


Foldene har fået noget vand, men vi er heldige ikke at have meget mudder.

Donna Fame N har netop folet et dejligt hoppeføl efter St. Schufro

Hillery N er konstateret drægtig med Don Deluxe igen.

Carla N er konstateret drægtig med frostsæd fra Amarone. Det bliver meget meget spændende at se, hvad der kommer i april 17.

Rosalina N f. BH Rockefeller, m: Donna Fame N RDH, MF: Donnerschlag/Mago xx/Asferg Cyklo/Scotsmann xx blev fremstillet til 2 års klasse på Stutteri Ask d. 5. maj. Hun gik nr. 4 i sit hold og fik 8 i helhed.

En lang lidt kedelig vinter med masser af regn. Vi har heldigvis ikke haft meget mudder og kun få blev "angrebet" af muk.
Nu er foråret her - næsten...
Første føl er netop født. Et skønt hoppeføl efter Don Deluxe/Hector/Latino/Drumhead xx, M: Hillery N SRDH.

Carla N er købt tilbage efter en super karriere, som springhest med Kamilla Hougaard. Glæder mig til at avle springheste igen

August 15:
Ved stævne i Svendborg Rideklub blev vinder af Fynsmesterskabet individuelt Afrodite N og Andreas Kærsaa. Afrodite N F: Amarone, M: Catharina, MF: Latino
Fynsmesterskab for hold på Sølvholdet var Afrodite N og Andreas Kærsaa og på bronzeholdet var Alberte N og Kamilla Houborg. Alberte N F: Amarone, M: Carla N, MF: Jazz (Bwb). Begge heste avlet på Nørrelund. Tillykke til de dygtige ryttere.

Maj og juni 15:
Der bliver trænet heste til konkurrencer og kåringer. Vi glæder os til at vise afkommene i sporten og på kåringspladserne i løbet af sommeren.
Det er altid spændende, når man som avler oplever, at hestene er dygtige til det de er tænkt til at kunne. Avl er jo ikke altid en selvfølge...
Carla N og Alberte N har med deres rytter Kamilla Houborg stor succes på springbanerne. De har netop været til Absolut Horses kæmpe stævne og deltaget med flotte fejlfrie runder i La ** og MB*.
Shamrock N og Lone Jul Sneistrup startede deres første dressurklasse - La1 m 66% - flot debut.
Santana N m. samme rytter forventer at starte til DM stævnet på Broholm i MB klasserne. Spændende

Forår 15:
I år har der ikke været held med at få føl.
Hillery N kastede tvillinger i marts - meget ærgerligt og uheldigt. Hoppen havde været scannet efter alle foreskrifter.
Fitness N faldt død om på folden midt april. Det var formentlig hovedpulsåren, der var bristet. Fitness var drægtig ved Franklin, så meget ærgerligt.

FEBRUAR 15:
En skøn hilsen fra Fransiska N fra hendes nye hjem i Hals. Dejligt, når afkom der er rejst hjemmefra trives godt i deres nye omgivelser.

DECEMBER:
Altid en mørk og lidt trist måned. I år også ganske våd. Hestene gider ikke være ude hele dagen. De nyder at komme ind i en lun velstrøet boks og æde den lækre wrap, der minder om sommer og varme. Inden længe bliver dagene lidt længere og vi tænker allerede nu på forår. Glædelig jul til alle vores læsere.

NOVEMBER:
Estoman N f: Estobar, M: Romance N, MF: Rosenkönig - 4 års vallak - blev Sanne Henningsen placeret som nr. 4 ved Egnethedstesten i Ikast med 850 point - fik 8,5 i samtlige karakterer og hermed udtaget til Unghestechampionatet ved Hingstekåringen i Herning i marts. Stort!!
Santana N f: Showstar, M: Catharina, MF: Latino - netop blevet B-hest i dressur. Tillykke til rytter og ejer Lone Fischer Sneistrup

SEPTEMBER:
Carla N, F: Carson Ask, M: vinder MB 1* springning på Fyns Rideklub, distrikststævne.
Alberte N, F: Amarone, M: Carla N - fejlfri i U-LB i springning på FYR.
Shiela N, F: Showtime, M: Donna Fame N - Mellemrunde i DRF Championat for Ungheste, flot resultat med karakteren 8,00 på Middelfart Rideklub.

AUGUST:
Følskue på Stutteri Ask d. 16. august.
Fransiska N og D'Artagnan N deltog i følskuet. Begge føl deltog i følfinalen og fik Ærespræmie.
D'Artagnan gjorde så meget indtryk på dommerne, at han blev udvalgt til 2. bedste hingsteføl og udtaget til Eliteskuet og Eliteauktionen. En dejlig dag.
JUNI:
DM stævnet hos Absolut Horses gav super gode resultater for Carla N og Amarone.
Carla N og Kamilla Hougaard fik 3 placeringer ud af 4 mulige. Bedste resultat var to nulrunder i MA og en flot placering som nr. 5. Derudover blev de placeret i 2 MB klasser.
Amarone og Thomas Sandgaard gjorde det igen... De vandt sølv til DM efter en super flot ridning.
Santana N og Lone Sneistrup blev nr. 2 i La4 ved Davinde Rideklubs Distriktsstævne.

MAJ: En spændende tid - FØLTID.
D. 8. maj folede Donna Fame N - et dejligt hoppeføl efter Rockefeller. En kvik og tillidsfuld charmerende "ung dame". Særdeles god bevægelse

D. 9. maj folede Fitness N - et dejligt hoppeføl efter Franklin. En meget højtstillet og udtryksfuld ung dame. Særdeles god bevægelse

D. 13. maj folede Hillery N - et dejigt ædelt hingsteføl efter Dancier. En meget ædel og højtstillet ung herre. Særdeles god bevægelse.

MARTS:
Alberte N placeret i sin første LC springning.
Carla N placeret som nr. 6 i Ma springning til stævne i Fredericia.

Følhopperne bliver nu fodret med Pavo Podo Lac, så fosterets knogler/skelet får tilført de nødvendige stoffer der skal til for at bygge fundamentet til en stærk hest.


FEBRUAR:

Alberte N F: Amarone, M. Carla N - placeret til første springstævne. Tillykke til Alberte N og Kamilla Hougaard.

Sunshine N (avlet på Nørrelund) afbilledet flere gange i Magasinet Hest. Sunshine N sammen med sin ejer Loa Eisensøe. Sunshine N F: Showtime, M: Donna Fame N, MF: Donnerschlag/Mago xx/Asferg Cyklo. Dejligt at se, at han trives hos sin "nye" ejer.

JANUAR:

Følhopperne lægger sig ud og er nu tydeligt i fol. Føllene forventes først i maj måned.
Det våde vejr driller noget. Markerne er mudrede ved leddet, og hestene vil gerne ind efter få timer på græs. De hygger sig i boksene med deres halm og wrap af rigtig god tør kvalitet.

DECEMBER:

SUNSET N - nu bosiddende i Kentucky USA - er netop blevet kåret til bedste Dansk Varmblods hest i USA i "level 2" i Free Style og Open. Så kan man som avler godt være lidt stolt.!!

En måned, hvor der avlsmæssigt ikke er de store aktiviteter. Hestene uddannes videre, så de arbejder bedre med rytteren.
Stævnesæsonen er dog meget aktiv.
Carla N og Kamilla Hougaard deltog i Christmas Show på Vilhelmsborg fra d. 12. - 15. Det blev kvalificeret til finalen i Bronzeturen og blev placeret, som nr. 17 - super flot.
De debuterede i MA ved samme stævne og blev placeret, som nr. 6 - fantastisk - en debut i så hård konkurrence - det kan man ikke engang drømme om. Man burde døbe hende om til "SuperCarla"


Super gode og friske medarbejdere ved årets følskue
Sunset N - 6 år - daglig træning Kentucky, USA
Sunset N - 6 år - daglig træning Kentucky, USA
Sunset N - F: Showstar, M: Fitness N, MF: Werbefunk.
Sunset blev solgt, som 3 års til Kentucky, USA. Han har været placeret adskellige gange i unghesteklasser, og de træner nu piaffe, passage, changement m.m. med rigtig god response.
Jennifer Truett, der rider Sunset, trænes af Heather Blitz

Avlsarbejdet er målrettet mod enten dressur eller springning.


Graciella RDH e. Grannus/Inshallah X bliver 21 år i 2012. Hun leverede en rigtig godt hoppeføl efter Hector i 2011. Kombinationen ser fortsat ud til at være rigtig god, og tilsyneladende har såvel hoppens som hingstens gode egenskaber styrket hinanden i denne blod kombination.
AFKOM:
Zenith e. Zeus - S-hest i springning under Søren Hedegaard. Nu avlshoppe
Lucky Luciano e. Landor S - mange placeringer i Lb og La spring, solgt til Tyskland som konkurrencehest.
Rosy N e. Rockwell placeret i finalen i unghestechampionatet, som 5 års under Lars Kjøller. Solgt til sydtyskland som konkurrencehest
Petrus N e. Potsdam placeret i La i spring og solgt til springrytter på Sjælland
No Limet N e. Newtime solgt til Norge, som springhest
Cartoon N e. Carson Ask solgt til Tyskland, som springhest
Airforce N e. Amarone- 4 år og tilrides i år - salgshest
hoppeføl e. Amarone - død - for tidligt født
Hella N e. Hector - født 2011
Graciella kastede desværre sit føl i marts 2012. Hun blev 21 år. Hun havde et fantastisk liv, som avlshoppe og har leveret super fine afkom til springrytterne. Hun var en fantastisk hest, som vi savner i stalden.

Fitness N DH e. Florestan I/Werbefunk en meget højtstillet hoppe har d. 6. maj foletet skønt hoppeføl efter Sir Salvador. Fitness fik i 2011 et rigtig godt hoppeføl med samme blodkombination. Fitness er en god leverandør af gangartsheste, der har et super temperament.
AFKOM:
Sunset N, e. Show Star, solgt til Kentucky til dressurrytter, der brillierer i unghesteklasserne. Han fylder 6 i år.
Boddy Holly N, e. Bodfari Street XX, RDH hoppe fylder 4 år, til salg - super avlshoppe emne
Shamrock N, e. Showtime fylder 3 år, spændende dressuremne
Bonita N, e. Bodfari Street XX, potientiel kommende avlshoppe - fylder 2 år
Sweety N, e. Sir Salvador, fylder 1 år
Sweetness N, e. Sir Salvador, født d. 6. maj
Sherry N e. Sir Salvador, født maj 2013
Ifolet ved Franklin, forventet foling maj 2014

Donna Fame N RDH e. Donnerschlag/Mago xx/Asferg Cyklo/Scotsmann XX - en hoppe med stort gangartspotientiale - fik 827 point i gangarter til stationsafprøvning. Vidergiver denne egenskab til hendes afkom. Ifolet med Sir Salvador. Donna Fame fik i 2011 et fint hoppeføl med Sir Salvador.
AFKOM:
Royal Dream N e. Rosenkönig, dressurhest - B-hest i dressur
Handsome Guy N e. Hector, dressurhest, uddannet til Grand Prix - netop solgt til Grand Prix rytter i Wellington, Florida...
Fit for Fight N e. Florestan I - død
Shogun N e. Show Star, kvalificeret til mellemrunden i dressurchampionatet, som 4 års. solgt
Sunshine N e. Showtime, 4 år. Under tilridning. Potientiel til dressurchampionatet i 2012. Solgt
Shiela N e. Showtime, 3 år - kåret i RDH, august 2012
Shane N e. Showtime, 2 år - stiller til forbesigtigelse
Silvia N e. Sir Salvador, 1 år, solgt til dressurrytter i New York, USA
2012 - kastet
Ifolet ved Rockefeller forventet foling maj 2014

Hillery N SRDH e. Hector x/Latino/Drumhead xx/Abglanzsohn - en smidig hoppe, der opnåede 852 point i gangarter ved sadelkåringen, og blev præmieret med sølvmedalje
AFKOM:
Step by Step N e. Showtime - 4 år, under tilridning. Potientel til dressurchampionatet. Solgt
Showline N e. Showtime - 3 år, en dejlig dressurhest, men han må vente lidt endnu
Desiree N e. Dancier - 2 år. Netop været til 2-års klasse fik 8 i type, bevægelse og helhed
Salvie N e. Sir Salvador - 1 år - solgt til dressurrytter i Sverige
Desværre kastet hingsteføl april 2012
Sevilla N e. Sir Salvador født 2013 - ærespræmie føl
I fol igen ved Dancier


Abigail XX
e.
Finale Apperance XX/Euro-Shift XX. Abigail er født på Stutteri Hjortebo, der er førende indenfor producent af fuldblodsheste til galopsporten. Abigail blev for stor og "varmblods agtig" i typen og overgik derfor til avlshoppe hos os. Kåret som 3 års i DH med super flotte karakterer
AFKOM:
Bond Street XX e. Bodfari Street XX - løbshest til galopsporten
Sakira N e. Showtime - 3 år - kåret i RDH, august 2012
Status Que N e. Showtime - 2 år - vi ser hvordan han udvikler sig. Har store gangarter.
Folede dødt føl i juni.
Død 2012

hingsteplage på græs
hingsteplage på græs
føl på græs - øret driller!!
føl på græs - øret driller!!
Visninger: 34390
Victor og Magnus i morgensolen
Victor og Magnus i morgensolen
Shiela N under daglig træning - trav
Shiela N under daglig træning - trav
Shiela N under daglig træning - galop
Shiela N under daglig træning - galop
Victor - avlshan - søde afkom. 
Victor "bedækker" gerne din Jack Russel tæve
Victor - avlshan - søde afkom.
Victor "bedækker" gerne din Jack Russel tæve
  • Nørrelund Hestecenter
  • Nørrelunden 5, Højby
  • 5260 Odense S
  • Denmark
  • Tlf: +45 65 95 76 00
  • Fax: +45 65 96 76 80